Политическата система е в патова ситуация. В парламента олигархията и мафията

...
Политическата система е в патова ситуация. В парламента олигархията и мафията
Коментари Харесай

Ив.Костов: Правителство ще има само по силата на чудесата

" Политическата система е в патова обстановка. В Народното събрание олигархията и мафията имат мощно въздействие върху управленията на най-малко половината парламентарни обединения ". Това заяви пред БНР някогашният министър председател Иван Костов и посочи, че парламентарната рецесия се задълбочава и страната се изправя пред конституционна. Той акцентира, че задаващата се конституционна рецесия ще съсипе институциите на страната, тъй като губят мощност и управляемост.

Според Костов парламентът е вкаран в невъзможност от водача на " ИТН " Слави Трифонов, който съобщи, че не раздава порции, а задания, само че останалите обединения не са " актьори от неговото шоу, с цел да им слага задания ".

" Когато гласуваме на избори, не даваме порции от властта на своите избраници, а им се доверяваме, че ще изпълнят своите обещания. Същинската власт е отговорност и не е към този момент единствено пред тези, които са те изпратили в Народното събрание, а на всички. Така разбирана властта - като отговорност - е отвън визиите на господин Доган и на господин Трифонов ", разяснява някогашният министър председател.

Иван Костов изрече мнение, че с цел да стигне до триумф третият мандат, президентът би трябвало да направи още един кръг консултации с парламентарните обединения. По думите му този, който ще поеме мандата, би трябвало да види болшинството, което да стимулира, с цел да поддържа изпълнителната власт:

" Ще има триумф единствено в случай че всяка партийна групировка от това болшинство съобщи, че ще поддържа единствено управническа стратегия, под която стои подписът на мандатоносителя и на останалите. На който и да се даде мандатът, би трябвало да е подготвен да подпише управническа стратегия и да я съгласува с останалите. Второ - да реши каква отговорност може да поеме и всяка група да показа на мандатоносителя своите претенденти за министри. Трето - да се утвърждава съставът на министрите, препоръчани от мандатоносителя. Който и да е мандатоносителят, той няма да може да диктува на останалите своите условия. "

Бившият министър председател на България съобщи, че има риск и след нови избори да няма държавно управление Той показа, че не има вяра във опциите на 46-ото Народно заседание да сформира действащ кабинет: " Ако стане, ще стане по силата на чудесата, а не по силата на събитията ". Според Костов има дребна опция за сформиране на държавно управление, в случай че Има Такъв Народ премислят решенията си и не зависят от непозната воля.

Като късмет да се излезе от събитията Костов уточни вид, при който президентът с легални политически средства да наложи на всички политически обединения да се групират в болшинство и да сформират държавно управление, тъй като може страната да остане без признат бюджет за идната година:

" Има опция и болшинството на олигархията да се охрабри и да сформира държавно управление. Ще бъде реванш за тези сили. Ако президентът не поеме тази роля, тези, които управляваха зад кулисите страната до момента, ще се осмелят и ще създадат държавно управление Имат всичките благоприятни условия и в това Народно заседание да създадат държавно управление ".

По тематиката за актуализацията на бюджета Костов съобщи, че това би трябвало да се случи, само че дефинира като безконтролен ръководителя на парламентарната бюджетна комисия Любомир Каримански, който сподели в изявление пред БНР, че три седмици са нужни за гласоподаване на актуализацията. " Неспособността да се излъчи държавно управление е най-големият риск за националната ни сигурност " , заключи Костов.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР